dijous, 17 de gener del 2013

Tartarus


Bueno. Per eixir un poquet del tòpic general de que el cine de baix pressupost ha de ser en clau d’humor hui vos proposem una pel·lícula que es pren a si mateixa molt seriosament.

Tartarus és una producció Austríaca de 2010, diuen de fet que és la primera pel·lícula de aliens que fan allí, però la veritat és que no estem molt posats en la cinematografia austríaca per a confirmar-ho.

El rollo esta ambientat en el 1813 i va de dos combatents de les guerres imperials franceses -supose que un serà prussià i l’altre austríac pâ que hi haja més morbo- que al tornar a casa es troben en una invasió de aliens i tenen que oblidar-se momentàniament de la guerra contra Napoleó i dedicar-se a repartir hosties contra els invasors extraterrestres.

Se pareix a l’anterior que vegerem –Methamorphosis- en que és una pel·li que inserta una trama fantàstica dins d’un context històric, però a diferència d’aquella no hi ha ni rastre de l’humor o l’ironia de les b-movies. És totalment seriosa en tots els seus plantejaments.

Que voleu que vos diga, ambientar una pel·lícula de aliens en el imperi Austro-Hongarés ja em sembla molt friky la veritat, i esta mescla de gènere fantàstic amb pressupostos històrics sempre m’ha intrigat (m’agradava fins i tot la malísima Outlander) falta vore si amb el baix pressupost que tenen estos xicons aconsegueixen “donar el pego”, perque és el que pretenen, resultar mínimament verosímils.

Esta clar que en atrezzo i decorats no es poden gastar un duro, ho han intentat dissimular a base d’apagar llums i utilitzar un bosquet que igual podria estar hui que fa doscents anys. Per estalviar més sembla que la peli es centra en els dos protagonistes, no se si això farà que la acabe semblant un Brokeback Mountain vuitcentista.

Ho vorem! 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada